جا به جایی بیمارانی که بر اثر یک حادثه، اتفاق یا مشکل مادرزادی دچار کم توانی یا ناتوانی حرکتی هستند، بسیار سخت و دشوار است. این مشکل هم در بیمارستان ها برای پرسنل و کارکنان بیمارستان وجود دارد و هم در منزل برای خانواده و آشنایان وجود دارد. تا قبل از تولید بالابر بیمار، افرادی که اقدام به جابجایی بیمار میکردند به دلیل استفاده از نیروی فیزیکی خود، به مرور زمان دچار اختلالات اسکلتی عضلانی همچون دیسک کمر، دیسک گردن و آرتروز میشدند.
بالابر بیمار چیست؟
بالابر بیمار به وسیله ای که برای نقل و انتقال بیمار از جایی به جای دیگر استفاده می کنند، گفته می شود. دستگاه بالابر بیمار، برای جابجایی راحت و ایمن بیماران کمتوان و ناتوان حرکتی ساخته شده و کار مراقبان این افراد را راحتتر کردهاست.
لازم به ذکر است که این جابجایی تنها در مسافت و یا ارتفاع محدودی امکان پذیر میباشد. بالابر برای جابجایی و بلند کردن بیمار، معلول یا سالمند استفاده می شود. از آن میتوان برای انتقال بیمار از روی تخت به ویلچر و یا بلعکس، همچنین انتقال وی از روی ویلچر به ماشین و… بهره گرفت. تا بتوان آن را روی تخت، ویلچر یا سرویس های بهداشتی فرنگی قرار داد. بالابرهای بیمار در حالت کلی به دو دسته تقسیم می شوند : بالابر برقی و بالابردستی.
این دستگاه انواع مختلف متحرک، پایه دار و سقفی دارد که در مکان های مختلفی قابل استفاده هستند. از زمان استفاده از انواع مختلف این دستگاه در مراکز درمانی و بیمارستانها، عوارض ناشی از جابجایی بیماران با استفاده از نیروی فیزیکی، کمتر شده و مراقبان فقط با فشردن چند دکمه، میتوانند به تنهایی بیمار را جابجا و از مکانی به مکان دیگر منتقل کنند.
بالابر بیمار دستی
در این نوع بالابرها، همانگونه که از نامشان پیداست، به کمک نیروی دست و بندها بیمار را جابجا میکنند. با وجود بالابر های برقی که همه کارها را آسان تر کرده اند تعداد کمی هستند که بالابر های دستی را خریداری می کنند. بدنه این دستگاه خیلی مقاوم طراحی شده اند و دوام و ماندگاری بالایی دارند. بیشترین علت این که بعضی افراد این بالابر را تهیه می کنند فقط قیمت آن می باشد ، که نسبت به بالابر برقی خیلی ارزان تر می باشد.
بالابر بیمار برقی
از بالابر بیمار برقی می توان برای جابه جایی بیمارها استفاده کرد . این دستگاه ها دارای قابلیت های متفاوتی می باشند. بالابر بیمار الکتریکی یا بالابر بیمار برقی که امروز در بسیاری از بیمارستانها و مراکز درمانی دیگر استفاده میشود، انتقال بیمار را، هم برای بیمار و هم برای مراقب آن، راحت و ایمن کردهاست.
وزن دستگاه بالابر بیمار برقی ما دارای وزنی ایده آل است که به راحتی می توان بالابر را جا به جا کرد . چرا که دارای غلطک هایی در قسمت پایه خود است. غلطک ها حمل و نقل را آسان می کنند که میتوانند وزن بیماری برابر با ۱۵۰ کیلو گرم را تحمل کند.
این بالابرها با باتری و برق کار میکنند، منتهی برای احتیاط و در صورت قطعیِ برق، یک دسته برای حمل و جابجایی بیمار، روی بالابر نصب شده است. از این لیفت و بالابر بیمار برقی برای تسهیل و امنیت در جا به جایی فرد بیمار استفاده می شود. این بالابرها با باتری و برق کار میکنند، منتهی برای احتیاط و در صورت قطعیِ برق، یک دسته برای حمل و جابجایی بیمار، روی بالابر نصب شده است.
مزایای استفاده از بالابر
• این دستگاه برای افراد بیمار، سالمند، معلول و ناتوان جسمی و .. طراحی شده است .
• این دستگاه با برق کار می کند و در صورت نبود برق می توانید از باطری استفاده کنید .
• این دستگاه دارای استاندارد ایمنی است و می توان با خیال راحت از آن استفاده کرد .
• در صورت عدم استفاده از دستگاه می توان آن را جمع کرد و در گوشه ای گذاشت .
• این دستگاه بر اساس آخرین استانداردهای اروپایی ساخته شده است .
• قبل استفاده در تمامی منازل، ساختمان ها، بیمارستان ها و هتل ها .
از دیگر مزایای این دستگاه می توانیم به این اشاره کنیم که این لیفت بیمار می تواند افراد با وزن سنگین را نیز بدون زحمت فراوان جابجا کند . درحالی که جابجایی افراد سنگین وزن در بیمارستان بسیار پرزحمت است . همچنین اگر این دستگاه از نوع ضد آب تهیه شود می توان از آن برای حمل بیمار به حمام و دستشوئی نیز استفاده کرد.
در آخر
همواره مهمترین مسئله توجه به وضعیت بیمار است و بهتر است. لیفتری را خریداری کنید که کاملاً متناسب با نیازهای شما یا بیمارتان باشد. همچنین بهتر است به نکاتی مانند وزن بیمار، نوع معلولیت یا شکستگیها و سایر امکانات و تجهیزات بالابر بیمار یا لیفتر اهمیت دهید. با درنظر داشتن چنین نکاتی، تقریباً خرید بالابر بیمار یا لیفتر آسان خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بالابر، ویلچر و ویلچر برقی با مشاوران منوچیر تماس بگیرید.